Ter afsluiting van de opleiding tot vrijwillig molenaar werd door de examencommissie van de Vereniging De Hollandsche Molen op donderdag 28 september bij de Bataaf een examen dag georganiseerd.

Bijzonder was dat de kandidaten uit Duitsland kwamen (Anholt en Münster). Alhoewel de opleiding ook bij Duitse molenaars gevolgd kan worden is deze, gelet op het gevarieerde Nederlandse molenbestand, niet zo gedegen als de Nederlandse opleiding. In een tijdsbestek van elk 1.5 uur werden de kandidaten aan de tand gevoeld. Waarbij zowel de praktijk als theorie aan de orde kwamen. De vragen werden over het algemeen in het Nederlands gesteld.

Wilfried Willmer, Hans Terhear en Iris Terhaer konden na afloop de felicitaties van de voorzitter van de examencommissie, Hub van Erve in ontvangst en kregen een molenaarsspeldje uitgereikt. De geslaagde molenaars ontvangen in het voorjaar, tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging De Hollandsche Molen, hun diploma.

 

Examendag opleiding vrijwillige molenaars

Berichtnavigatie


3 gedachten over “Examendag opleiding vrijwillige molenaars

 1. Meine Frau und ich haben es geschafft.
  Wir sind geschlaagt.
  Eine Glückwunsch an Wilfried Willmer, auch er ist geschlaagt.

  Mit dem Müllergrüß

  Glück zu
  Hans Terhaer

 2. Beste geslaagden heer, mevr. Terhaer en heer Willmer,

  Hoewel we jullie al hebben gefeliciteerd met het slagen voor het diploma
  Molenaar en er toen een borrel op hebben gedronken. Nogmaals onze “Glückwunse”. We hopen jullie binnenkort weer te mogen begroeten om een dag bij ons te draaien.

  NamensbBestuur molen “Bataaf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest